Ghid transmitere telefonica a indexului

Cum îmi pot transmite indexul contorului? 

AIK ENERGY îți pune la dispoziție următoarele  canale de transmitere a autocitirii:
 

·         Accesând online pagina Transmitere Index.

·         Prin telefon: Luni – Vineri între orele 08:00-20:00 sau Sâmbătă – Duminică între orele 09:00-15:00, apelând gratuit numărul de telefon 0800 555 245.

·         Prin SMS: transmite un mesaj la 0753 665 555 cu textul INDEX, Numele titularului de contract, urmat de codul de client, format din 11 cifre, disponibil pe factură, urmat de tasta # și de indexul autocitit. În cazul în care titularul are mai multe locuri de consum se transmite POD-ul pentru energie electrică. Acest proces se aplică pentru fiecare loc de consum. 

Ghid de transmitere telefonică a indexului 

Îți poți transmite indexul contorului prin serviciul telecitire gratuit la Info AIK 0800 555 245.

Pentru transmiterea telefonică a indexului vei avea nevoie de codul de client pe care îl găsești pe factură.

Serviciul de înregistrare telefonică a indexului funcționează sub formă de robot telefonic și pe întreaga durată a apelului vei fi ghidat de mesajele generate de către aplicație.

 

Hai să vedem împreună ce pași ai de parcurs:

  1. Pentru a transmite indexul autocitit apasă tasta 4.
  2. Pentru a transmite indexul pentru energie electrică apasă tasta 2.
  3. Te rugăm să introduci codul de client format din 11 caractere numerice. Acesta se regăsește pe factura de consum.
  4. În cazul in care codul de client este tastat greșit, este generat următorul mesaj: “Codul de client introdus este invalid. Te rugăm să reintroduci codul”. Codul va fi citit către apelant și te rugăm să apeși 1 pentru confirmare sau 2 pentru a-l reintroduce.
  5. În cazul în care ai introdus un cod invalid de mai mult de 3 ori, apelul va fi întrerupt și este generat următorul mesaj: “Ați depășit numărul maxim de încercări.”
  6. Dacă codul de client este corect va fi generat următorul mesaj: “Te rugăm să introduci indexul autocitit”. Indexul va fi citit către apelant și rugat să apese 1 pentru confirmare sau 2 pentru a-l reintroduce.
  7. Indexul este înregistrat în baza noastră de date și primești un mesaj de confirmare.